Tracers

TracersJaar: 2015
Regie: Daniel Benmayor
Cast: Taylor Lautner, Marie Avgeropoulos, Adam Rayner, Sam Medina, Rafi Gavron

Het verhaal:
De New Yorkse fietskoerier Cam (Taylor Lautner) slaat vanwege een hoge schuld op de vlucht voor de Amerikaanse maffia. Wanneer hij de aantrekkelijke free runner Nikki (Marie Avgeropoulos) tegen het lijf loopt, is er meteen sprake van een klik. Ze introduceert hem aan de sensationele wereld van parkour; een sport waarbij buitengewone snelheid, het verleggen van grenzen en het overwinnen van obstakels centraal staan.

Het oordeel:
Van regisseur Daniel Benmayor is weinig bekend. Zijn twee voorgaande titels Paintball (2009) en Bruc. La Ilegenda (2010) zijn onbekend en ik had er zelf nog nooit van gehoord. Toch kreeg hij 11 miljoen dollar en een hoofdrolspeler die het goed doet bij het vrouwelijke publiek tot zijn beschikking voor Tracers.

Films die lange tijd op de plank blijven liggen bieden doorgaans weinig hoop. Tracers is opgenomen in de zomer van 2013 maar weet pas nu de weg naar de bioscoop te vinden. Oorzaken hiervan waren naar eigen zeggen het perfectionisme van de regisseur maar die had achteraf gezien nog meer tijd mogen nemen voor het eindproduct. Toch gaat Tracers voortvarend van start in een aardige opening waarin de protagonist met zijn problemen wordt geïntroduceerd. Opvallend zijn de leuke acrobatische scènes waarbij je voor het gemak maar even vergeet dat de gezichten wel erg vaak uit het beeld van de camera blijven.

De vele scènes met de free runners zijn flitsend gefilmd, prima gemonteerd en tevens voorzien van een fijne soundtrack. Uiteraard bij tijd en wijle ook erg ongeloofwaardig want de manier waarop een fietskoerier hier binnen no time het free runnen onder de knie krijgt is ronduit lachwekkend. Het vormen wel de spaarzame hoogtepunten van Tracers want wanneer het verhaal op gang moet worden gebracht springt het mis en maakt het een lelijke val. De makers zullen wellicht goed gekeken hebben naar Point Break (1991). Hechte club sporters die duistere zaakjes hebben? Check! De love interest die eigenlijk bij de bad guy hoort? Check! Gewapende overval? Check!

Het plot is zo voorspelbaar en rommelig dat de interesse na een uurtje wel verdwenen is. Helemaal wanneer er tevens een overdreven romantische intermezzo aan te pas komt. Dat is erg jammer want Tracers had gezien de leuke Parkour scènes wel degelijk enige potentie. Daarbij geldt dat we zo nu getrakteerd worden op erg ongeloofwaardige situaties. Neem de kennismaking van Cam en Nikki die tegen elkaar op botsen. Zijn fiets kan naar de storthoop, zij verdwijnt pijlsnel maar even later krijgt hij van haar wel een nieuwe fiets. Hoe heeft zij hem zo snel gevonden in New York? Of wat te denken van een kluis waarbij de deur niet geopend kan worden. Dan spring je toch gewoon door het dak? Er zijn meer van dit voorbeelden op te noemen maar Tracers is gewoon een ondermaatse film.

Van Taylor Lautner ben ik nooit een liefhebber geweest maar als Cam voelt hij zich op zijn gemak en maakt hij niet zo’n fletse indruk als in de rest van zijn films. Nog steeds een bordkartonnen acteur maar dit noem ik wel vooruitgang. De leeftijd van Marie Avgeropoulos is mij onbekend maar in Tracers ziet ze er wel heel jeugdig uit wat de geloofwaardigheid van de romance tussen haar en Lautner niet ten goede komt. De rest van de cast hangt er een beetje bij qua opvulling en had men in het geval van Adam Rayner een veel betere schurk kunnen vinden.

Rating:
5.1 / 10

Advertenties

7 reacties op ‘Tracers

 1. Paul 8 mei 2015 / 09:47

  Ik had dit al verwacht en ik sla deze dan ook voor nu even over 🙂

  Like

 2. Nostra 8 mei 2015 / 12:37

  Het verhaal was echt verschrikkelijk en het was steeds maar wachten op de parkours scenes….echt een grote teleurstelling (niet dat m’n verwachtingen erg hoog waren).

  Like

 3. Gwen 8 mei 2015 / 18:44

  Ik ken deze film niet, maar als ik jullie reacties zo lees heb ik niets gemist 😉

  Like

 4. Riinyosa81 10 mei 2015 / 07:27

  Vond hem niet zo slecht als Nostra maar Tracers is verre van een aanrader. Lekker overslaan dus.

  Like

 5. Ingeborg Bertens 11 mei 2015 / 09:09

  Een hoofdrolspeler die het goed doet bij het vrouwelijke publiek?! Hmmm DAAR mis ik iets waarschijnlijk, maar de free runner scenes zijn gaaf iig…
  Zo’n drama vond ik t ook niet.

  Like

   • Ingeborg Bertens 11 mei 2015 / 10:46

    Whahaha ECHT?? Hih ben blij dat ik op “mannen” val ipv babyfacejes LOL

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s