That Awkward Moment

That Awkward MomentJaar: 2014
Regie: Tom Gormican
Cast: Zac Efron, Miles Teller, Michael B. Jordan, Imogen Poots, Mackenzie Davis, Jessica Lucas e.a.

Het verhaal: 
Drie vrijgezelle vrienden uit Manhattan besluiten een pact te sluiten met elkaar om zoveel mogelijk leuke dingen te doen in de resterende tijd dat ze single zijn. Het duurt echter niet lang voordat zij elk een geliefde vinden en het risico lopen om het pact te verbreken.

Het oordeel:
That Awkward Moment is een typische film wat mijn aandacht trok door de aanwezigheid van interessante acteurs. Zac Efron doet het niet verkeerd maar Miles Teller en Michael B. Jordan waren recentelijk helemaal in vorm met respectievelijk Whiplash en Fruitvale Station.

Debuterend regisseur Tom Gormican mag van geluk spreken dat hij deze drie bekende acteurs heeft weten te strikken want veel meer om het lijf heeft dit tussendoortje niet. Er wordt sterk geleund op de zogeheten bromance maar dit aspect komt niet goed uit de verf. Hoewel alledrie naar behoren acteren is het maar moeilijk te geloven dat de zelfingenomen Jason (Efron), de lompe Daniel (Teller) en de beleefde Mikey (Davis) als echte vrienden door het leven gaan. Daarvoor zijn hun karakters simpelweg te verschillend.

Wat wel aanstekelijk werkt zijn de gevatte dialogen tussen de drie heren. Gelukkig wordt het F*ck wordt niet geschuwd, zijn sommige herhalende grappen ook echt grappig (Daniel die constant een 2e boodschap doet wanneer hij bij Jason op bezoek is) en komen de oneliners niet geforceerd over. Waar de focus in eerste instantie ligt op de bromance, wordt deze langzaam maar zeker ingeruild voor een liefdesverhaal. Vreemd genoeg werkt dit 2e deel van de film waarin ieder min of meer zijn eigen gang gaat. Het niveau is echter niet hoogstaand en de kans is aanwezig dat je de volgende dag niet veel meer weet van The Awkward Moment.

In de drie liefdesavonturen is het zonder meer de ontluikende romance tussen Daniel en Chelsea die de juiste snaar weet te raken. Zij overtuigen als liefdeskoppel en de humor is lekker scherp. Minder goed uitgewerkt zijn de personages Jason en Ellie terwijl ze waarschijnlijk het meeste te zien zijn. Net als in Bad Neighbours is de komische timing van Efron niet al te best dus ik zie hem liever in de wat meer serieuzere rollen. Tenslotte volgen we ook Mikey die, wellicht tegen beter weten in, zijn oude liefde weer voor zich probeert te winnen. Zijn problemen vormen een vreemde eend in de bijt. Een gemiste kans maar dat gevoel overheerst eigenlijk de hele film. Zeker niet vervelend om naar te kijken en voor liefhebbers van het genre wel de moeite; er had alleen meer in gezeten.

60

3 gedachtes over “That Awkward Moment

 1. Gwen 10 maart 2015 / 20:23

  Ik heb de film nog niet gezien, maar omdat ik deze 3 heren wel kan waarderen lijkt de film me het bekijken waard. Overigens vond ik het Efron wel goed doen in de komedie 17 Again. Ik heb hem nog niet in een serieuze rol gezien.

  Like

 2. riinyosa81 10 maart 2015 / 20:53

  17 Again vond ik zelf ook wel de moeite. Qua serieuze rollen; het mogen niet de beste films zijn maar ik zie hem liever in films als The Lucky One en At Any Price. Het wachten is wel op een grote serieuze rol.

  Like

 3. Ingeborg 10 maart 2015 / 21:36

  Gelukkig maar met een half oog meegekeken. Wat een drama was dit… Gelachen? NEEN!!!
  Efron leuk? Totaal niet! Het woord F*ck kennen we ondertussen ook wel.. Maar ja voor ieder wat wils…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s